Fejlesztéseink és Beruházásaink

2013-2022

A Faddikorr Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata.
A kedvezményezett neve: Faddikorr Kft.
A feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege: 253 446 541 Forint, a támogatás mértéke: 70%

Tárgyi beruházás keretében profilbővítés és munkahelymegtartás miatt szükségessé vált egy új műhelyépület építése. A kéthajós műhelyépületen belül forgácsoló műhelyt tervezünk, egy része pedig alapanyag feldolgozóként funkcionál (nagy teljesítményű síklemez csiszoló gép kerül telepítésre) majd.
A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 felhívásban foglalt lehetőségek így kielégítik a Kft. igényeit.

A jelenlegi műhelyek már tele vannak gépekkel, van olyan is, ami már nem felel meg a mai korszerű elvárásoknak, így azt raktárként használjuk majd a továbbiakban. Termelőüzem méretünk növelése miatt szükséges egy új csarnok építése, ahol a dolgozók is komfortosan érzik majd magukat.
A hőszivattyús rendszer telepítése segít alacsony szinten tartani a csarnok fűtési költségeit, ezzel járulva hozzá a környezeti fenntarthatósághoz.
Valamint mindezek mellett további eszközbeszerzéseket valósítunk meg.

A projekt fizikai befejezésének ideje: 2023.09.30.
A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ_1.2.1-21-2021-02113

Termelékenység növelő beruházás a Faddikorr Kft-nél, a kedvezményezett neve: Faddikorr Kft.
A szerződött támogatás összege: 73 999 800 Forint, a támogatás mértéke: 70%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében beszerzésre került 3 db célgép: körvarratheggesztő, tartályfenékperemező és egy sorjázó gép.

A kiválasztott gépekre azért van szükség, hogy a termelékenységet növelni tudjuk és bizonyos esetekben a külföldi

beszállító partnertől való függést csökkenthessük. A peremező géppel szélesebb tartományban tudunk majd tartály fenekeket görögni, így költség takarékosabban tudunk dolgozni, mert csökkeni fog a külföldre, bérmunkába kiadott és kiszállított edényfenekek száma, amit ott tudunk csak legyártatni. Ez által csökken a gyártási idő, versenyképesebbé válik a termék a rövidebb határidő és a kedvezőbb ár miatt.

A körvarrat hegesztővel a termelékenységet lehet fokozni. Egységnyi idő alatt hosszabb varrat készül el, egyenletesebb a varrat kép, javul a minőség. A termelékenység szintén a versenyképességre lesz hatással, rövidebb határidővel vállalhatunk el projektek, ami nagyobb megrendelésmennyiség kiszolgálását teszi lehetővé. A varrat kép javul, homogén a varrat, kevesebb hiba lesz benn, ezért az utólagos javítások ideje is csökken.

A sorjázó géppel a plazma vágás és lézer vágás utáni, az alkatrészek kézi csiszolására fordított idő fog lecsökkeni. Az eddigi kézzel történő csiszolást gépiesíteni lehet, így a felszabaduló munkaerőt a tartályok és gépek egyéb csiszolási feladatainál lehet alkalmazni. Ezzel hatékonyabban tudjuk a tartályok és gépek végső fázisát befejezni, amivel biztosítani lehet a rövidebb határidőt. A csiszoló géphez csatlakoztatunk egy por elszívót, így a szűr levegő kerül vissza a munkatérbe. A gépek segítségével növekedik a cég termelékenysége, ami magasabb számú megrendelések teljesítését teszi lehetővé. A beruházás éppen ezért hozzájárul alkalmazotti létszámunk megtartásához. Számításaink szerint a hatékonyság és termelékenység növekedésével éves szinten kb. 4-8%-kal több munkát tudunk majd elvállalni, így a munkaerő megtartása garantált.

A projekt befejezési dátuma: 2021.09.03.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01610

Napelemes rendszer telepítése a Faddikorr Kft-nél.

A kedvezményezett neve: Faddikorr Tartálygyártó, Fémfelszóró és Gépgyártó-Javító Kft.
A szerződött támogatás összege: 9 178 565 Forint, a támogatás mértéke: 55%

A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen projektünkben kizárólag napelemes rendszer telepítését terveztük. A telepített 49,77 kWp napelemes rendszer az alábbi tételekből áll:

  • 158 db Hyundai 315Wp monokristályos napelem
  • 1 db SolarEdge SE50k inverter
  • 79 db SolarEdge optimalizáló
  • tartószerkezet (alumínium tartószerkezet, köz- és végszorítókkal)
  • egyéb szerelési anyagok (solar kábel, csatlakozók, kábelcsatorna, biztosítékok, túlfeszültség védelem, kismegszakítók stb.)

Az elmúlt évben fogyasztásunk 78.423 kWh/év volt, a kiépítésre kerülő 49,77 kW-os névleges teljesítményű napelem rendszer, az energiafelhasználásunk 69,81%-át váltja ki.

A napelemekre 12 év általános garancia és 30 év 80 %-os teljesítménygarancia, az inverterre 12 év általános garancia, a többi rendszerrészre 1 év kivitelezői garancia van. A rendszer túlfeszültség elleni védelemmel van ellátva, ennek értelmében a termelő berendezés csatlakoztatási pontján, a közcélú hálózat túlfeszültség védelmére áramszolgáltatói elvárásoknak megfelelő „B+C” fokozatú túlfeszültség-védelmi egység került beépítésre. A rendszer teljes nettó ára 16.688.300 Ft volt, mely fajlagosan 335.308,4 Ft/kW árat jelent. A projekt megvalósításához szükséges önerővel rendelkeztünk.

A projekt befejezési dátuma: 2021.09.30.
A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2019-00134

A kedvezményezett neve: Faddikorr Tartálygyártó, Fémfelszóró és Gépgyártó- Javító Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Termelési kapacitás bővítése Európai Uniós támogatással a FaddiKorr Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 41 964 168 Ft

A támogatás mértéke: 30 %

A projekt tartalmának bemutatása: A Faddikorr Kft. komplex beruházást (csarnoképítést, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazását és gépbeszerzést) kíván megvalósítani a projekt keretein belül.

A beruházás során új tartálygyártó csarnok építését, fémtartályok gyártását segítő berendezéseket tervezzük beszerezni, valamint az új tartálygyártó üzem áramellátását napelemekkel kívánjuk biztosítani.

A beruházást a vállalkozás meglévő kapacitásainak telítettsége és a piaci igények növekedése indokolja.

Az új csarnokkal, valamint ezekkel az eszközökkel kapacitásaiban sikeresen növekedhetne a vállalkozás, meg tudná tartani, sőt erősíteni tudná piaci pozícióit, ezáltal biztosítani tudná hosszú távú működését.

A beszerezni kívánt eszköz szerves része a gyártási folyamatnak, emiatt a fent felsorolt új eszközök beszerzése elengedhetetlenül fontos a vállalkozás további bővüléséhez. Az új gyártócsarnok az eszközök zavartalan működtetéséhez szükséges, alapterülete nettó 360 m2. Vállalkozásunk épületgépészeti, épületvillamossági fejlesztést és napelemek telepítését tervezi, melyet köszönhetően a cég folyamatos stabil működésének saját forrásból tudunk finanszírozni. A beszerzendő eszközök a következők: 3 db SWF NOVA NDC típusú híddaru. 1db Tartály palást körvarrat csiszoló célgép. 2db 2T-s 12,35m-es SWF Nova BSC híddaru. A projekt hosszútávú céljai: további iparágakban történő megjelenés; vevői kör bővítése; ezáltal a piaci szegmens növelése; fejlesztés eredményeként hazai és nemzetközi hálózati együttműködések intenzitásának növelése.

A projekt befejezési dátuma: 2019.01.31.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00410

2019.04.23

Sajtóközlemény

Termelési kapacitás bővítése Európai Uniós támogatással a FaddiKorr Kft-nél

A FaddiKorr Kft. komplex beruházást (csarnoképítést és gépbeszerzést) valósított meg Kunfehértón. A beruházás során egy új 360 négyzetméteres tartálygyártó csarnok épült, valamint fémtartályok gyártását segítő berendezések kerültek beszerzésre. A projekt vissza nem térítendő támogatástartalma 41,96 millió forint, a konstrukció keretében igényelt kölcsön 83,93 millió forint.

A FaddiKorr Kft. elsősorban rozsdamentes, nyomástartó tartályokat, egyedi élelmiszeripari gépeket és berendezéseket gyárt. A cégnek folyamatosan bővül az export termelése. Ahhoz, hogy tovább tudjunk növekedni és új munkákra tudjunk vállalkozni, szükségszerű a volt a meglévőnél nagyobb kapacitással dolgozni. A projekt keretében komplex beruházás történt, amely magába foglalt egy új gyártócsarnok megépítését, valamint az új eszközök beszerzését.

Az új gyártócsarnok alapterülete nettó 360 négyzetméter, amely lehetővé teszi a régi és az új eszközök zavartalan működtetését.

A projekt keretében a következő eszközöket szereztük be: 3 db SWF NOVA NDC típusú híddaru, 2 db SWF NOVA BSC híddaru és a tartály körvarrat csiszoló célgép. Az összes beszerzett eszköz szerves része a gyártási folyamatnak, emiatt a fent felsorolt új eszközök beszerzése elengedhetetlenül fontos volt a vállalkozás további bővüléséhez. Az új termelési technológiával magasabb feldolgozottsági szintű termék előállítására vagyunk képesek.

Az új csarnokkal, valamint ezekkel az eszközökkel kapacitásaiban sikeresen növekedhet a vállalkozás, meg tudja tartani, sőt erősíteni tudja piaci pozícióit, ezáltal biztosítani tudja hosszú távú működését. A projekt hosszútávú céljai között szerepel továbbá a további iparágakban történő megjelenés, a vevői kör bővítése és ezáltal a piaci szegmens növelése is.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 41,96 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás és 83,93 millió forint konstrukció keretében igényelt kölcsön segítségével.

További információ kérhető:
Faddi János, ügyvezető
faddikorr@faddikorrkft.hu
+36302294886

A kedvezményezett neve: Faddikorr Tartálygyártó, Fémfelszóró és Gépgyártó- Javító Kft.

A projekt címe: Faddikorr Kft. kapacitásbővítő projektje

A szerződött támogatás összege: 31 245 872 Ft

A támogatás mértéke: 60%

A projekt tartalmának bemutatása:

Faddikorr Kft. komplex beruházást (gépbeszerzést és energiakorszerűsítést) kíván megvalósítani. A beruházás során a fémtartályok gyártását segítő berendezéseket tervezik beszerezni: Invertig Pro 240 inv. hegesztőgép, ERC 18 L olajb. kompresszor, VHM 1000 Mech 10 fejes szívóemelő, SWF Nova BSC híddaru, Görgőző csiszológép, Univerzális csúcseszterga gép SN 50 C, valamint a meglévő gyártóüzemet áramellátást 25 kW napelem rendszer telepítésével kívánja biztosítani. A beruházást a vállalkozás meglévő kapacitásainak telítettsége és a piaci igények növekedése indokolja

A cég céljai, a támogatás általi fejlődési lehetőségei: továbbra is a fémtartály gyártás területének meghatározó szereplője maradni; megtartani a képzett, gyakorlattal rendelkező alkalmazotti állományt; az eredményes gazdasági tevékenység folytatása; vevői kör bővítése; ezáltal a piaci szegmens növelése; fejlesztés eredményeként hazai és nemzetközi hálózati együttműködések intenzitásának növelése.

A projekt befejezési dátuma: 2017.04.04.
A projekt azonosító száma : GINOP-1.2.2-15-2016-02642

A projekt tartalmának bemutatása: A Faddikorr Kft. gépbeszerzést célzó beruházást valósít meg

A kedvezményezett neve: Faddikorr Tartálygyártó, Fémfelszóró és Gépgyártó- Javító Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Faddikorr Kft. kapacitásbővítő projektje

A szerződött támogatás összege: 258 284 821 Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében a termelési kapacitás bővítéséhez szükséges eszközök, az anyagmozgatáshoz szükséges eszközök beszerzése és az ehhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés valósul meg.

A projekt befejezési dátuma: 2017.02.26
A projekt azonosító száma : GINOP-1.2.1-15-2015-00428

A projekt tartalmának bemutatása: A Faddikorr Kft. gépbeszerzést célzó beruházást valósít meg, mely során a fémtartályok gyártását segítő berendezések kerülnek beszerzésre.

A Projekt neve: A Faddikorr Kft. gyártókapacitás fejlesztése

Kedvezményezett neve: : Faddikorr Tartálygyártó, Fémfelszóró és Gépgyártó- Javító Kft.

A szerződött támogatás összege: 19 360 459 Ft

A támogatás mértéke: 50%

Projekt azonosító száma : GINOP-1.2.1-14-2014-00008
A projekt befejezési dátuma: 2015.12.30

Cégünk sikeresen pályázott és támogató döntésben részesült az Új Széchenyi Terv DAOP-1.1.1/E-12 Telephelyfejlesztés-Dél Alföld Operatív Program elnevezésű pályázaton.

A Projekt neve: A Faddikorr Kft. telephely fejlesztési projektje

Kedvezményezett neve: Faddikorr Tartálygyártó, Fémfelszóró és Gépgyártó- Javító Kft.

Azonosító szám: DAOP-1.1.1/E-12-2013-0048

Irányító Hatóság neve és elérhetősége: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22., tel.: 06 40 638-638

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, 6726 Szeged, Közép fasor 1-3.

A beruházás a Faddikorr Kft székhelyén, Kunfehértón valósul meg. Tartalma a meglévő ipartelep bővítményeként a meglévő lemezmegmunkáló-tartályállító csarnok ikresítése 11,00 m szélességgel és 76,20 m hosszon, a meglévővel azonos daruzottsággal.

Az építési folyamat során a jelenleg elérhető és indokolt legkorszerűbb technológiák kerülnek alkalmazásra,melyek megfelelnek az EU előírásoknak, a lehető legkörnyezetkímélőbb technológiát alkalmazzák. Külön kiemelendő a cég villamos áram ellátó rendszerét érintő, a megújuló energiák hasznosítását szem előtt tartó napelemes technológia, amely biztosítani tudja a fejlesztés által létrejövő üzemcsarnok villamos energia igényét, igen nagy megtakarítást elentve ezáltal!

Az építés része lesz egy 4,20 m×20,00 m méretű raktár, dolgozó WC és dolgozó öltöző-szociális blokk. Ezen felül még kialakításra kerül egy iroda a művezetésben, termelés irányításban, minőség ellenőrzésben dolgozók részére.

2012-2013

Cégünk sikeresen pályázott és támogató döntésben részesült az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.1.-11/A-2012-0437 Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése elnevezésű pályázaton.

A Projekt neve: 2012-es Technológiai-fejlesztés a FADDIKORR Kft.-nél

Kedvezményezett neve és elérhetősége: FADDIKORR Tartálygyártó, Fémfelszóró és Gépgyártó- Javító Kft. (6413 Kunfehértó, IV. körzet 7.)

Közreműködő Szervezet neve és elérhetősége: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. 1139. Budapest, Váci út 83.

www.nfu.hu
www.magzrt.

A projekt során a társaság eszközbeszerzési tevékenységet valósított meg.

A tartály gyártáshoz és az anyag mozgatáshoz beszerzésre kerülnek: Caterpillar GP50CN gázüzemű villás emelőtargonca, SWF Nova NSC híddaru 5T és 3,2T-s kivitelben, Tartály külső körvarrat csiszoló célgép, Nagyteherbírású csiszoló asztal célgép, Tartály palást hosszvarrat csiszoló célgép, Kúppalást varratainak vasalló görgőzését végző célgép, 4 hengeres kúphengerítő célgép.

A fejlesztésnek hármas célja van. Egyrészt a beszerzendő gépek több új, a tartálygyártáshoz szükséges feladat elvégzésére is alkalmasak. Másrészt az új, korszerű gépekkel termelve a piaci igényeket magasabb színvonalon tudja a társaság kielégíteni, jobb minőséget tud biztosítani. A projekt összhangban van a „Vállalkozásfejlesztési Program” és a pályázati kiírás alapvető céljával a technológiai fejlesztés, korszerűsítés által elérendő jövedelemtermelő képesség fokozásával. A fejlesztés átfogó célja pedig szorosan kapcsolódik az Új Széchenyi Terv alapvető célkitűzéseihez is, ugyanis a termelés bővítése önmagában és az árbevétel növelésén keresztül is, hozzájárul a gazdaság élénkítéséhez, valamint a térségi és kistérségi foglalkoztatáshoz.

2010-2011

Cégünk sikeresen pályázott és támogató döntésben részesült az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.1-09/A/2-2010 Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése elnevezésű pályázaton.

A Projekt neve: 2010-es Technológiai-fejlesztés a FADDIKORR Kft.-nél

Kedvezményezett neve és elérhetősége: FADDIKORR Tartálygyártó, Fémfelszóró és Gépgyártó- Javító Kft. (6413 Kunfehértó, IV. körzet 7.)

Közreműködő Szervezet neve és elérhetősége: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. 1139. Budapest, Váci út 83.

www.nfu.hu
www.magzrt.hu

A projekt során a társaság eszközbeszerzési tevékenységet valósított meg.

A tartálygyártáshoz és a forgácsolási bérmunkákhoz beszerzésre került egy Sahinler SDK 8 típusú edényfenék peremező és vágógép, egy görgős billentőpálya, egy függőleges tengelyű hengerítő célgép, egy görgős hengerítő asztal, hosszvarrathegesztő automaták és kézi hegesztőgépek, egy SN 710 S eszterga és egy Caterpillar GP50CN gázüzemű villás emelőtargonca.

A fejlesztésnek hármas célja van. Egyrészt a beszerzendő gépek több új, a tartálygyártáshoz szükséges feladat elvégzésére is alkalmasak. Másrészt az új, korszerű gépekkel termelve a piaci igényeket magasabb színvonalon tudja a társaság kielégíteni, jobb minőséget tud biztosítani. A projekt összhangban van a „Vállalkozásfejlesztési Program” és a pályázati kiírás alapvető céljával a technológiai fejlesztés, korszerűsítés által elérendő jövedelemtermelő képesség fokozásával. A fejlesztés átfogó célja pedig szorosan kapcsolódik az Új Széchenyi Terv alapvető célkitűzéseihez is, ugyanis a termelés bővítése önmagában és az árbevétel növelésén keresztül is, hozzájárul a gazdaság élénkítéséhez, valamint a térségi és kistérségi foglalkoztatáshoz.

2009-2010

Cégünk sikeresen pályázott és támogató döntésben részesült, az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2.1.1-09/A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése elnevezésű pályázaton.

 

A projekt során a társaság eszközbeszerzési tevékenységet valósít meg.

A lemezvágáshoz, daraboláshoz beszerzésre kerül egy CNC vezérlésű plazmavágó berendezés. A lemezmegmunkálás elősegítésére pedig egy új hidraulikus lemezhengerítő gépet állít termelésbe a társaság.

2008

Cégünk sikeresen pályázott és támogató döntésben részesült, az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2.1.1-08/A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése elnevezésű pályázaton.

A projekt során a társaság eszközbeszerzési tevékenységet valósít meg.

A tekercsegyengető célgép, a tartálygyártáshoz pedig egy hegesztő forgató és egy körvarrat hegesztő célgép, melyeket kiegészít egy görgőző csiszoló célgép a varratok elcsiszolására. A lemezmegmunkálás elősegítésére egy új CNC vezérlésű élhajlító és egy profilhengerítőt állít termelésbe a társaságunk.